Club Reglement

Hier vind u het reglement voor The Crunch – Fitness & Healthclub

Klik hier als U het reglement als PDF wilt downloaden

Crunch Clubregels

 1. Algemeen

Deze clubregels zijn van toepassing op iedere bezoeker van The Crunch Fitness & Healthclub en maken deel uit van je lidmaatschapsovereenkomst. Als bezoeker van The Crunch ben je verplicht kennis te nemen van deze clubregels en je dienovereenkomstig te gedragen.

 1. Toegang tot de club

Bij een bezoek aan de club dien je je bij de receptie te melden, of gebruik te maken van je toegangschip bij de tourniquetpoorten. Indien je geen chip hebt, of deze niet bij je hebt, mag je pas na toestemming van de receptiemedewerker de ruimte na de tourniquetpoorten betreden.

 1. Toegang tot de groepstrainingen

Voor de groepstrainingen dien je je aan te melden. Dit kan via onze website, of via een app op je i-Phone of Android toestel. Je kunt je uiteraard ook persoonlijk aanmelden voor de les aan de balie van onze club. Afmelden voor een reeds aangemelde les kan op dezelfde wijze als de aanmeldingen.

 1. Deelname aan trainingen

Bij deelname aan trainingen dien je je te allen tijde aan het programma te houden zoals aangegeven door de trainer en diens aanwijzingen en instructies op te volgen. De trainer is gerechtigd om deelnemers te weigeren of weg te sturen indien ze niet de instructies van de trainer opvolgen, zich niet aan de clubregels houden of zich niet fatsoenlijk gedragen naar de trainer of andere deelnemers. Indien je te laat bent voor de training is het niet toegestaan om alsnog de studio’s in te gaan en deel te nemen. Het is ook niet toegestaan om eerder dan voor het eind van de training te vertrekken tenzij de trainer daar vooraf van op de hoogte is gesteld en daar toestemming voor heeft gegeven.

 1. Gebruik van de lockers

Het is verplicht in de kleedruimte om je persoonlijke spullen in een locker op te bergen en deze op slot te doen. Anders dan een handdoek en een bidon mogen er geen andere spullen meegenomen worden naar de trainingsruimten. Na de training dient de locker leeg achtergelaten te worden. Afgesloten lockers worden aan het einde van de dag door The Crunch opengemaakt en leeg gehaald (m.u.v. de persoonlijke lockers van Crunch Complete leden). Indien jouw spullen door ons uit de locker zijn verwijderd, dien je je bij de receptie te melden. In een locker achtergelaten spullen worden gedurende 1 week bewaard.

 1. Sportkleding & Hygiëne

Het dragen van schone, fris ruikende en gepaste sportkleding gedurende trainingen is verplicht. Het is niet toegestaan met ontbloot bovenlichaam te sporten. Het is niet toegestaan om in de studio’s straatschoeisel of buiten gedragen sportschoenen te dragen. Sportschoenen dienen voorzien te zijn van een niet-afgevende rubber zool. Het dragen van geschikte sportschoenen is altijd verplicht met uitzondering van trainingen die op blote voeten worden uitgevoerd. Het gebruik van een handdoek en een bidon met water is verplicht. Scheren, nagels knippen en alle andere vormen van lichaamsverzorging anders dan omkleden, douchen en afdrogen, zijn niet toegestaan in de kleedruimten en sauna of stoombad. 

 1. Sauna & Stoombad

Sauna en stoombad mogen zowel ontbloot als in badkleding betreden worden. Ondergoed is uitdrukkelijk niet toegestaan! In de droge sauna is het verplicht om een handdoek te gebruiken. Het stoombad na gebruik graag even schoontrekken met de beschikbare wisser. Het is verplicht te douchen voor betreden sauna of stoombad. In de sauna en het relaxgedeelte, is het niet toegestaan om telefoongesprekken te voeren.

 1. Trainingsmaterialen en -apparaten

Na afloop van de training dien je de gebruikte materialen op de juiste plek en netjes op te ruimen. Gebruikte materialen en apparaten dienen schoon en droog te worden achtergelaten.

 1. Drank, etenswaren en roken

Roken, alcohol en het gebruik van drugs en doping zijn niet toegestaan. Afgezien van in de lounge is het nuttigen van eten en drinken niet toegestaan, behalve water of sportdrankjes in bidon’s of afsluitbare drinkflesjes.

 1. Mobiele telefoon

Het gebruik van een mobiele telefoon in de studio’s is niet toegestaan. Mocht je gebeld worden tijdens je training, loop dan even naar de lounge om je gesprek te voeren.

 1. Kinderen en huisdieren

Kinderen jonger dan 17 jaar hebben geen toegang tot de club. Met uitzondering van honden zijn alle huisdieren verboden. Honden mogen de club alleen in de balieruimte betreden, aan de lijn en vergezeld van hun eigenaar. Honden mogen niet in afwezigheid van hun baasje bij anderen worden achtergelaten.

Crunch Classes

The Crunch doet er alles aan om voor iedereen een fijne trainingssfeer te creëren. Een onderdeel van ons concept is een gevarieerd en up-to-date groepslessenrooster, dat voldoende trainingsmogelijkheden biedt aan onze leden. 
Om het groepslessenrooster zo accuraat mogelijk te kunnen managen, maken wij gebruik van de Mywellness App.

Ons groepslessenrooster staat op onze website en er staan meeneemexemplaren op de balie van de club. Tevens staat het ‘up-to-date’ rooster met de namen van de instructeurs in de Mywellness App.

D.m.v. het lessenreserveringssysteem in deze App, kun je je eenvoudig aan- en afmelden voor de les van jouw keuze. Ook de kinderen voor de kinderopvang kunnen op deze manier worden aangemeld. Klik hiervoor op de “les” Kinderopvang, vervolgens kun je je aanmelden.

AANMELDEN GROEPSLESSEN (MYWELLNESS APP)

Als het goed is heb je bij inschrijving een email ontvangen vanuit The Crunch met daarin een uitnodiging om een Mywellness account aan te maken. Dit account is nodig om in de Cloud te kunnen werken en dus om het lessenreserveringssysteem te kunnen gebruiken.
Wellicht had je al eerder een account aangemaakt, bijvoorbeeld via een andere Fitness & Healthclub, dan heb je de uitnodiging per email niet ontvangen. In dat geval kun je in jouw eigen Mywellness account The Crunch Fitness & Healthclub selecteren. Heb je nog geen account, maar ook de email niet ontvangen, dan kun je via deze link alsnog een account aanmaken (uitsluitend op een PC!): https://www.mywellness.com/thecrunch/User/Register
Het is belangrijk dat je voor dit account hetzelfde e-mailadres gebruikt, als dat geregistreerd staat in ons ledenadministratieprogramma.

Daarnaast hanteren wij een aantal regels, zodat deelname aan de lessen soepel verloopt en iedereen volop van zijn favoriete les kan genieten. Wij verzoeken onze leden dan ook vriendelijk om zich aan onderstaande regels te houden:

HOUSERULES CRUNCH CLASSES

 1. Wij hebben in iedere groepsles een maximum aantal plaatsen beschikbaar (dit verschilt per lestype). Het juiste aantal beschikbare plaatsen is zichtbaar in het reserveringssysteem. Tevens zetten wij voor bepaalde groepslessen het materiaal alvast klaar. Daarom is het belangrijk dat je je altijd aanmeldt voor een groepsles, ook als er ruimte voldoende is volgens de Lessenplanner.
  Aanmelden kan via de Mywellness App op jouw eigen smartphone, maar mag ook telefonisch of persoonlijk aan de balie van de club.
 2. Omdat er soms wachtlijsten zijn voor groepslessen, stellen wij het zeer op prijs als je tijdig afzegt voor een les, wanneer je niet kunt komen. Zo krijgen de personen op de wachtlijst een melding, dat er een plaats beschikbaar si gekomen in de les. Het is jammer voor de mensen die graag mee hadden willen doen met een les, als er onnodig plaatsen bezet worden gehouden.
 3. Indien je drie keer een les hebt geboekt zonder dat je daadwerkelijk deelneemt aan de les, wordt er automatisch een blokkade voor het reserveren van lessen geactiveerd. Deze blokkade kan uitsluitend door het management verwijderd worden.
 4. Inschrijven voor twee verschillende lessen op hetzelfde tijdstip, is niet toegestaan! Je kunt nooit aan twee lessen tegelijkertijd meedoen, dus houdt daarmee onnodig een plaats bezet in een les, waarop iemand anders zich wellicht in had willen schrijven. Meedoen in een les terwijl je er niet voor aangemeld bent, kan natuurlijk alsnog, mits er bij aanvang van de les voldoende plaatsen beschikbaar zijn.
 5. Indien blijkt dat een les op een bepaald dagdeel regelmatig een wachtlijst heeft, zullen we daar waar mogelijk de capaciteit verhogen door het inplannen van eenzelfde lestype binnen hetzelfde dagdeel (een lesblok). Het boeken van een dubbel lesuur van hetzelfde lestype is niet toegestaan, dit lesblok is namelijk uitsluitend ingepland vanwege een capaciteitsprobleem. Door dubbele boekingen zullen er alsnog mensen op de wachtlijst belanden en wordt het probleem niet opgelost. Indien je toch graag twee dezelfde lessen achter elkaar volgt (een lesblok), kun je je uitsluitend inschrijven voor het eerste lesuur van een blok en vervolgens afwachten of er plaatsen over zijn in het tweede lesuur (dus je daarvoor niet aanmelden).
 6. Het is wel mogelijk om twee elkaar opvolgende verschillende lestypen te volgen (bijvoorbeeld een Pump en een Balance les, of een Spinning en een Pump les). Het wordt echter door andere deelnemers als storend ervaren als er voor het einde van de les deelnemers de les uitlopen omdat zij op tijd bij het volgende lesuur willen zijn. Wij vragen iedereen daarom vriendelijk hier rekening mee te houden. Geef van tevoren aan de betreffende instructeur door dat je iets eerder de les zult verlaten, omdat je nog een andere les wilt volgen. Kies een plaats in de les dicht bij de deur, of achteraan in de groep. Zo kun je ongemerkt de zaal verlaten. Opruimen van spullen, schoonmaken van fietsen en dergelijke, ook graag zo rustig mogelijk (vandaar ook prettig als je niet vooraan in de les staat).
 7. Bellen in de les is uiteraard niet toegestaan. Echter, in sommige gevallen kan het zo zijn dat je telefonisch bereikbaar moet zijn. Hier hebben wij begrip voor. Zet in dit geval echter je telefoon op stil en verlaat direct de zaal als je gebeld wordt. Ook in dit geval is het handig als je niet vooraan in de groep plaatsneemt. In de Yogalessen zijn telefoons overigens helemaal niet  toegestaan. Indien je toch bereikbaar moet zijn, kies dan voor dat moment voor een andere trainingsvorm dan Yoga.

Bedankt voor het begrip en de medewerking!